Bageterie Dejsi

Naše pobočka je ve stylu rychlého občerstvení, kde si vybere opravdu každý. Nově zmodernizované prostory jsou příjemné a vhodné pro posezení se snídaní a šálkem horké kávy před každodenním příchodem do zaměstnání. Nabídku neustále obměňujeme, přicházíme s novými nápady a surovinami pro Vaše chuťové buňky.

Restaurace v Domažlickém pivovaru

Pivovar byl založený v roce 1341, pivo se ale v Domažlicích vařilo již dříve. V 16. století se v písemných zprávách uvádí již šest pivovarů a zlatavý mok byl vyvážen i do zahraničí.
Domažlický pivovar byl postaven v poslední dekádě 19. století. Tehdejší pražská firma Novák a Jahn dokončila v roce 1892 varnu a o čtyři roky později i sladovnu. Díky dalšímu rozmachu pivovarnictví byly po přelomu století dostavěny ještě sklepy nebo kotelna. K útlumu potom dochází 1. světové války, kdy byl pivovar v Domažlicích dokonce na několik měsíců uzavřen.
V roce 1919 je zapsán jako Obecní pivovar v Domažlicích a výroba se rozbíhá jen pomalu. Roku 1936 se název mění na Pivovar města Domažlic. V poválečných letech je areál opraven a modernizován. Jedná se dokonce o nejnákladnější investici v historii Historický snímek.domažlického pivovaru.
Po znárodnění spadá do podniku Západočeské pivovary a v 80. letech minulého století se stává součástí podniku Plzeňské pivovary s.p. Právě z této doby pocházel také komín, který se stal jedním z posledních z cihel postavených továrních komínů na území republiky. Stavěn byl ve dnech 20. 8. - 2. 11. 1984.
V roce 1994 přechází pivovar pod Plzeňský Prazdroj a.s., sdružující tehdy pivovary Prazdroj, Gambrinus, Karlovy Vary, Domažlice a sladovnu v Plzni (později i pivovar v Chebu). Ještě toho roku se v Domažlicích vaří 157 000 hektolitrů piva. Hlavním produktem přitom je Purkmistr 12%.
V roce 1996 je ale pivovar v Domažlicích uzavřen. Zanikají tak originální značky, a to nejen Purkmistr ale také třeba Prior nebo Radní.
V roce 2002 se chátrající objekt stává majetkem města a na jaře 2004 začíná být demolován, aby ustoupil marketu Kaufland. Rozebrán je i unikátní komín, který se tak nestihl „dožít“ ani svých dvacátých narozenin. Zůstává pouze původní sladovna, nová sladovna a hvozd.
Nyní se ale do objektu znovu vrátila výroba piva, vzniklo zde nové kulturní centrum a také restaurace. V restauraci nabízíme pokrmy prvotřídní kvality a z čerstvých surovin.

Webové stránky restaurace
Kontaktujte nás

Made with by Matěj Černý